UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Overstappen

Nederland is één van de landen met een hoge internet dichtheid. Er is praktisch geen huishouden meer te bedenken dat niet beschikt over een kabel verbinding of ADSL aansluiting, met daarop een internet abonnement van één van de vele internet providers. 
Een logisch vervolg hierop is dat na verloop van uw contractperiode u om u heen gaat kijken naar betere alternatieven. En die zijn er genoeg. Internet staat niet stil en ook de providers zijn constant bezig om het producten palet aan te passen aan de wensen van de gebruiker. 
Ook de prijs wordt hierin meegenomen, dus voortijdig alvast rondkijken kan geen kwaad en bespaart u op jaarbasis vele euro's.
 
Keuze in internetproviders, heeft als doel u te informeren en u te helpen bij het maken van de voor u passende internetkeuze. Keuze in internetproviders is niet verbonden aan één internet aanbieder en derhalve onafhankelijk in haar advies aan u wat gebaseerd is op pure feiten, zoals deze worden opgegeven door de internet aanbieder.
 
Op internet abonnement vergelijken, kunt u een overzicht vinden van alle door ons vermelde internet abonnementen en deze kunt u overzichtelijk op een rij plaatsen. U bepaalt de criteria die voor u van belang zijn, wij verschaffen u het overzicht. Maar voor het tot een internet aansluiting komt bij een andere provider, dient u eerst de overstap te regelen. Gelukkig werken praktisch alle internet providers in Nederland mee aan een zorgeloze en geoliede overstap.
 
Op de website van de internet aanbieder van uw keuze, vindt u veelal de pagina overstap of overstappen. Dáár staat beschreven hoe het overstappen van provider in zijn werk gaat. Voor het gemak vindt u onderstaand een overzicht met link naar de provider pagina, waarop het overstappen staat beschreven.
 
  • UPC
  • Tele2
  • T Mobile Online
  • Ziggo
  • KPN
  • Telfort
  • XS4All
  • Scarlet internet

In het kort komt het overstappen van de ene internet aanbieder naar de andere, op het volgende neer;
 
1. U meld u bij de internet aanbieder van uw keuze en besteld het door u gewenste abonnement.
2. Meestal wordt u gevraagd wanneer uw oude abonnement afloopt.
3. U kiest de ingangsdatum gelijk aan de afloop datum van uw oude internet abonnement.
4. De internet aanbieder regelt voor u een probleemloze overstap.
 
Een variant hierop is het wisselen van internet abonnement bij dezelfde internet aanbieder, meer hierover op deze pagina.