UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Kabel provider UPC plaatst onbedoeld geheime nummers in gids

Geplaatst op 24 Juni 2014

UPC heeft de geheime nummers van een aantal klanten gepubliceerd in de papieren en elektronische telefoongids, aldus bevestiging van een woordvoerder van internetproviderUPC.


Klanten die een geheim nummer hebben en die tussen januari 2011 en juni 2014 hun abonnement hebben gewijzigd zijn mogelijk ten onrechte toch in de telefoongids terecht gekomen. In totaal wisselden er in die periode 60.000 mensen van abonnement, maar in hoeveel gevallen het fout is gegaan kon de provider niet zeggen.


Fout in de elektronische telefoongids
De fout is in de elektronische telefoongids inmiddels recht gezet. Maar papier is geduldig en het wachten is dus op de wijziging in de aankomende papieren telefoongids. Om het probleem helemaal ingewikkeld te maken merkt UPC op dat mensen die van een geheim naar een openbaar nummer wisselden, mogelijk weer een geheim nummer hebben.


De schuld van de electronica
Volgens UPC gaat het om een technische fout in het systeem, maar wat precies de oorzaak is blijft onduidelijk. In maart werd bekend dat Vodafone op een vergelijkbare manier de fout in ging, door tienduizenden geheime nummers alsnog openbaar te maken.


Bron: Tweakers

Terug naar het overzicht